Bevrijdingsfestival Utrecht

08-05-2013 17:34

 

CA Bevrijdingsfestival Utrecht

Op 5 mei was het zover! Het jaarlijkse bevrijdingsfestival Utrecht in park transwijk. Voor mij is het een van de hoogte punten van het jaar. Ik ga er al sinds ik klein ben heen en vooral de afgelopen jaren is het een traditie geworden. Bij het bevrijdingsfestival zijn er de hele dag door leuke artiesten te zien. Op het rabobank podium zijn er grote artiesten die meestal iedereen wel kent. Ook is er een kleiner podium, het Sena talent podium. Hier komen de nieuwste talenten aan bod. De voorbereiding was voornamelijk een tas met een overlevings pakket, flesje water, zonnebrand, iets te snacken, geld en een zonnebril.

Er waren veel verschillende nieuwe talenten te zien op het festival, mijn favoriet was Sunday sun. Alhoewel ik ze een stuk fijner vind op hun album, was het live ook leuk. Het is vrolijke indie pop/rock. Ze noemen het zelf ‘de ideale soundtrack voor zorgeloze dagen met tijdloze popliedjes om verliefd op te worden’ en daar ben ik het zeker mee eens. Het was erg leuk om ze live te zien. Maar bij het bevrijdingsfestival is het gezelligst natuurlijk met je vriendjes en vriendinnetjes in het gras chillen en een beetje genieten van de achtergrond muziek met een drankje. Maar eens in de zoveel tijd was het tijd voor een dansje. Zoals bij chef’ special, handsome poets en fresku. Dat waren toch wel drie hoogtepunten van de dag en we stonden steeds vooraan! Het was onwijs druk en warm maar heel erg leuk! Ik heb erg genoten van deze dag.

Ik heb gekozen voor een verslag omdat ik hiermee het meeste kwijt kon over de activiteit en ik het de meest overzichtelijke manier van verslaglegging vind. 

Deze foto's zijn mijn bewijs voor BFU 2013

De tweede foto is gemaakt door CKV docent Willemijn!