Opdracht architectuur klein huisje aan de drift

21-05-2013 17:32

 

Huisje drift

Gebouwd in 2002/2003

Het gebouw is 117m2 en is zo ruim mogelijk gebouwd. Er is op inventieve wijze omgegaan met de ruimte. Het is een woning van zeven lagen. En is gewoon bewoonbaar.  Het bijzondere  aan dit huisje is dat het kavel een kleine 13m2 is.
Vroeger stond er een hoekhuis, dat hoekhuis is vervolgens afgebroken en toen wisten ze niet wat ze ermee moesten. Het heeft ook nog een tijd lang leeggestaan. Toen dit idee kwam en openbaar werd, werd er een hoop geprotesteerd. Ze vonden het niet binnen het stadsbeeld passen, al dat staal. Uiteindelijk is het plan wel doorgekomen (duh, anders schreef ik dit niet). Het is moderne architectuur omdat er gebruik is gemaakt van staal en glas.
Het huisje is ontworpen door architectuurbureau Sluijmer en van Leeuwen. Het is ene Utrechts bureau met acht architecten. Verder is er geen informatie te vinden over dit bureau. Aan hun andere projecten te zien maken ze voornamelijk moderne architectuur. De opvatting voer architectuur is bij deze denk ik less is more aangezien het een klein kavel is waar zo ontzettend veel van gemaakt is. En ik denk ook dat er veel aan de functie is gedacht van de ruimte. Less space more function of iets in die richting wellicht?